Analiza tržišta dijelova za dizel vozila

Očekuje se da će globalno tržište dijelova za dizel vozila rasti značajnom stopom u narednim godinama, prvenstveno podstaknuto sve većom potražnjom za vozilima na dizel motor na tržištima u razvoju.Prema izvještaju Research and Markets, procjenjuje se da će veličina tržišta za sisteme za ubrizgavanje dizel goriva (koji je glavna komponenta dizel vozila) dostići 68,14 milijardi dolara do 2024. godine, rastući na CAGR od 5,96% od 2019. do 2024. godine. tržišta dijelova za dizel vozila također je vođen sve većim fokusom na smanjenje emisije stakleničkih plinova i poboljšanje efikasnosti goriva.

Dizel motori su štedljiviji u poređenju sa svojim benzinskim motorima, što je dovelo do veće potražnje za dizel vozilima u transportnoj industriji.Međutim, tržište se također suočava s izazovima zbog negativnog utjecaja dizelskih emisija na okoliš i javno zdravlje.To je dovelo do strožih propisa o emisiji u nekoliko zemalja, što bi moglo smanjiti potražnju za dizel vozilima u budućnosti.

Sve u svemu, očekuje se da će tržište dijelova za dizel vozila nastaviti rasti zbog potražnje sa tržišta u razvoju i sve većeg fokusa na efikasnost goriva, dok se također suočava s izazovima strožih propisa o emisiji štetnih plinova.

vijesti


Vrijeme objave: Apr-26-2023